Home » Stepteams » Step4fun Amstelveen

Stepteam

Step4fun Amstelveen

Wij zijn groep van elf min of meer actieve steppers. Een aantal van ons stept al jaren en is doorgewinterd , maar er zijn ook “nieuwelingen” in onze groep.
We hebben geen website, maar wel een mooie facebookpagina met een behoorlijk aantal volgers.
Sinds afgelopen zomer hebben we ook een gediplomeerde basis steptrainer in ons midden en zij heeft al een aantal mensen bij de stepsport kunnen introduceren en van belangrijke stepinformatie kunnen voorzien.
We hebben geen vast trainingsmoment met elkaar, maar maken de afspraken via onze WhatsApp groep. Niet iedereen kan namelijk op een vast moment en dit leek ons het gemakkelijkst. Maar los van deze afspraken rijdt iedereen ook alleen of met een kleine groep. Eigenlijk toch wel wekelijks één keer.
De omgeving van Amstelveen leent zich goed voor het maken van leuke tochten. Zo zijn er binnen onze actieradius zeer leuke veenriviertjes om te volgen. Er zijn: de “Kromme Mijdrecht”, de “Winkel” en de “Holendrecht”. Ook het “Gein” en de “Amstel” zijn voor ons steppend bereikbaar. En er zijn leuke dorpjes om even aan te doen en een gedeelte van de Stelling van Amsterdam. Maar we kunnen ook kiezen voor het Amsterdamse bos, waar we met wat hardere wind meer beschut kunnen steppen.
Onderweg doen we altijd wel kleine pleisterplaatsjes of koffieplekken aan. Afhankelijk van de tijd die we met elkaar afspreken, van anderhalf tot twee en een half uur, nemen we de tijd voor een koffiepauze onderweg.
We zijn tot nu toe een echte toertochtenstepclub, niet gericht op wedstrijden en/of snelheid. Een club waar wel op de steptechniek en op materiaal wordt gelet. Dat voorkomt blessures en het stept comfortabel. Ondanks dat we geen “mooi-weer-vereniging” zijn, steppen we niet met elkaar als het hard regent of in het donker. Door kou laten we ons gelukkig niet afschrikken, dan gaan we juist op pad.

Contactpersoon: Ybelle Boorsma

0622437912

Amstelveen

Locatie

Step4fun Amstelveen