Home » Stepnieuws » Nederland doet mee in de Europese wedstrijdreeks

Stepnieuws

Nederland doet mee in de Europese wedstrijdreeks

door | mrt 16, 2024 | Stepnieuws

Na enkele jaren waarin het aantal wedstrijdsteppers in Nederland steeds minder werd, en vervolgens door de corona-maatregelen helemaal tot stilstand kwam, is er dit jaar goed nieuws: De Footbike Eurocup komt naar Nederland! Deze wedstrijd is onderdeel van een reeks Europese wedstrijden. Op 20 en 21 april komt steppend Europa naar Losser en Oldenzaal.

Wat kun je verwachten?

Op zaterdag 20 april beginnen de wedstrijden met de 500 meter sprint. Dit is een afstand die niet heel vaak wordt verreden, en die voor de sprinters een mooie uitdaging is. De snelheden bij de top-mannen kunnen oplopen tot boven de 40 km per uur! Iedere deelnemer rijdt de 500 meter sprint 2x, de totale tijd van beide races bepaalt de winnaar. Dit blijft dus spannend tot aan de laatste rit!

In de middag rijden de wedstrijdrijders een team tijdrit van 3 kilometer. Ieder team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers. De tijd van de 3e rijder die over de finishlijn komt, telt als eindtijd van het team.

Toeschouwer en een toertocht rijden?

Dat kan! Voor de toeschouwers en toerrijders is er een prachtige toertocht door het Twente. Bij terugkomst is er zeker nog tijd om naar de team tijdrit te kijken en je team aan te moedigen. Op het terrein naast de wedstrijdbaan richten we een mooi terras in, de kantine is open voor warme en koude dranken. In de middag komen er 2 foodtrucks met heerlijkheden en bouwen we een gezellig food-court. Samen met de wedstrijden en muziek wordt dit een prachtige internationale Step-dag! Of je nu komt om mee te doen, om aan te moedigen, of om eens te kijken naar een stepwedstrijd, je bent van harte welkom!

De andere wedstrijden

Op zondag zijn er nog 2 wedstrijden op de wielerbaan in recreatiepark het Hulsbeek te Oldenzaal. De Oldenzaals Wielerclub heeft een mooie glooiende wielerbaan neergelegd, die we gebruiken voor de marathonwedstrijden. Eerst de dames en jeugd, daarna de heren. Bij de marathon speelt naast conditie en uithoudingsvermogen ook tactiek een belangrijke rol. De step-dag eindigt rond 13:30 met de huldiging en het welbekende nabespreken. Het Hulsbeek heeft die middag voor iedereen nog voldoende te bieden. Een mtb-baan waar heel goed met een cross-step op te rijden valt, prachtig wandelgebied, en bij mooi weer natuurlijk de zwemvijver. Meer informatie vind je op stepbond.nl:

Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze gerust met een mailtje naar agnes@stepbond.nl.

Recente berichten

Categorieën