Home » Stepnieuws » Eindejaarsbericht namens het bestuur

Stepnieuws

Eindejaarsbericht namens het bestuur

door | dec 25, 2023 | Stepnieuws

Beste Steppers,

Het is alweer de laatste Blog van dit jaar en wat voor een jaar! Weer zoveel mooie tochten en prestaties. We hebben mensen weer grenzen zien verleggen en sommigen een comeback zien maken na een fysiek of privé moeilijke tijd. Wat me vooral opvalt en ook blijft trekken is de solidariteit en betrokkenheid van de steppers in het algemeen.

2023 is een jaar waarin de Stepbond.nl ook weer stappen vooruit heeft gemaakt. Na de nodige aanloopproblemen is de website eindelijk gelanceerd in het voorjaar en ook de Stepkalender meteen in gebruik genomen. Gelukkig vooral positieve reacties en voor diegenen met suggesties voor verbeteringen: we zoeken nog diverse vrijwilligers om te helpen met vele zaken achter de schermen.

Het afgelopen jaar is ook het initiatief gestart om meer samen te gaan trainen voor (internationale) wedstrijden. Diverse mensen waarschuwen ons dat de NAF teveel gericht was op wedstrijden. Deze adviezen nemen we uiteraard mee. We zijn echter realistisch en zien onze Stepsport snel vergrijzen en steeds meer mensen wegvallen door fysieke problemen.

De jeugd heeft de toekomst en die zitten echt niet te wachten op lange of korte toertochten in een tempo wat voor hun veel te laag ligt. De jeugd wordt vooral uitgedaagd door onderlinge wedstrijden en hopelijk een stukje vernieuwing door nieuwe uitdagingen uit andere sporten zoals massastart, afvalrace, estafette races, ploegenachtervolging, stepcompetitie. Alle ideeën en suggesties zijn welkom.

De eerste trainingsdag voor het WK van 2024 in Tsjechië was een groot succes met maar liefst 32 deelnemers in Amersfoort. Ook het jaarlijkse StepUp-event, dit jaar in juni in Scherpenzeel was een groot succes met complimenten voor de organisatie en al aanmeldingen voor 2024!

We zijn supertrots op een mooi bestuur-team wat positief, constructief, efficiënt en prettig samenwerkt, de schouders eronder heeft gezet en Stepbond.nl heeft weten neer te zetten. Dank aan Fred Baars, Marco Barendse, Agnes Bossink, Patrick Olthof, Robert Witteveen en Paul Settels voor jullie inzet de afgelopen twee jaar. Het vuurtje is alweer ruim drie jaar geleden aangewakkerd door de toenmalige penningmeester van de NAF: Fred Baars. De rest is historie en we zijn weer op de goede weg samen.

Mooi bruggetje, want na zoveel jaar NAF en twee jaar Stepbond.nl gaat Fred Baars het stokje overdragen aan een nieuwe penningmeester. We zijn nog steeds op zoek naar een goede kandidaat, dus meld je graag bij ons mocht je ons kunnen versterken of een kandidaat weten. Per 1 januari 2024 neemt Fred afscheid en neemt Marco Barendse de rol van penningmeester tijdelijk waar. Op die datum ook een andere verandering in het Bestuur. Per 1 januari 2024 wordt Patrick Olthof de nieuwe voorzitter van Stepbond.nl en doet Paul Settels een stapje terug maar blijft betrokken als algemeen bestuurslid.

We kijken alvast vooruit naar 2024-2025 en zien vooral mooie ontwikkelingen voor de Stepsport. Op 20 en 21 april kunnen we eindelijk weer een Eurocup van start laten gaan in Losser en Oldenzaal. Na de zomer vertrekt een equipe StepTeamNL (20-25 personen zoals het er nu uit ziet) naar Pilzen in Tsjechië voor deelname aan de Footbike World Championships 2024. Een fantastisch vooruitzicht en hopelijk inspiratie voor meer uitdagingen in 2025.

2024 wordt voor mij het jaar om nog meer te verdiepen in wat er leeft bij de lokale stepverenigingen en clubjes en hoe Stepbond.nl daar het beste bij aan kan sluiten. Binnenkort verschijnt het overzicht met mijn tocht door het hele land op onze website.

Hierbij draag ik de (virtuele) voorzittershamer over aan onze nieuwe voorzitter Patrick Olthof!


Dank Paul, voor deze mooie introductie. Voordat ik mijn terugblik op het afgelopen jaar beschrijf zal ik mij eerst voorstellen. Voor sommigen zal ik een bekende zijn, voor anderen nog een vreemde. Mijn naam is Patrick Olthof, 21 jaar oud en wonend in het mooie Twentse Hengelo. Op jonge leeftijd (8 jaar) werd ik besmet met het stepvirus. Ik kan dan ook wel zeggen dat de stepsport er mij bij met de paplepel is ingegoten. Mijn wekelijkse kilometers maak ik bij Stepteam Twente, maar je kunt mij ook geregeld tegenkomen bij een evenement van een andere vereniging.

In het afgelopen jaar hebben we als bond de stepsport weer flink leven in geblazen. Met de lancering van onze website en stepkalender was voor ons het startschot gegeven. Steppers uit het hele land kregen hiermee een zeer duidelijk overzicht van de toertochten, techniektrainingen en alle andere evenementen. Een waardevolle aanvulling voor steppend Nederland, als je het mij vraagt.

Stepbond.nl heeft dit jaar de koppen bij elkaar gestoken en gekeken hoe we steppend Nederland nog beter kunnen samenbrengen. Op basis van deze gedachte kwam de eerste StepUp in Scherpenzeel uit de grond. Een evenement waarbij een groep van ca. 20 steppers met elkaar een informatieve, sportieve maar met name leuk dag beleefden. Er werd een toertocht over de Utrechtse Heuvelrug gereden, er werden nieuwe steps getest, de steptechniek werd bijgespijkerd tijdens de clinic en er waren een aantal informatieve kennissessies. Uiteraard stond er voor de deelnemers rond de middag een voedzame lunch klaar. Mocht dit nu goed in de oren klinken, perfect! Er wordt momenteel druk gewerkt aan de invulling van de StepUp 2024.

Zoals Paul eerder al beschreef heeft dit jaar de eerste landelijke trainingsdag plaatsgevonden. Met 32 deelnemers een enorm succes! De organisatie en trainers zijn dan ook erg dankbaar dat dit concept zo goed is ontvangen. Nog voor de jaarwisseling ontvangen alle geïnteresseerden weer een nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen voor 2024. We kunnen jullie al wel vast mededelen dat de eerst volgende trainingsdag plaatsvind in het Brabantse Nieuwkuijk!

Ik ben trots en vereerd dat ik samen met enkele fanatieke steppers de zorg mag dragen voor de organisatie van de Eurocup 2024. Een wens die al enkele jaren ligt te rijpen, waardoor hij nu nog beter tot zijn recht komt. Op 20 en 21 april zal steppend Europa zich verzamelen in zowel Losser als Oldenzaal voor een weekend vol stepplezier. Naast het wedstrijdprogramma vindt er ook een leuke toertocht plaats door het mooie Twentse landschap. En als klap op de vuurpijl wordt er een plein opgezet met leuke foodtrucks! Want ja, hoe goed kun je de steppers nu aanmoedigen op een lege maag?

2024 wordt naar mijn inziens een fantastisch jaar! Met vele mooie evenementen op de kalender kan dat natuurlijk ook niet anders. Ik kijk er naar uit om als voorzitter van de Stepbond.nl jullie te ontmoeten, samen te steppen en jullie ideeën, gedachten en wensen te bespreken.

Namens bestuur en vrijwilligers van Stepbond.nl wensen wij jullie allen een mooi uiteinde en de beste wensen voor gezond en sportief 2024!

Paul Settels en Patrick Olthof

Recente berichten

Categorieën