Home » Stepkalender » Klaverstep Oudsbergen (23 tot 150 km)

Stepkalender

Klaverstep Oudsbergen (23 tot 150 km)

4 gecentraliseerde steproutes met in totaal 150km stepplezier

De Klaverstep bestaat uit 4 verschillende lussen die élk starten en toekomen op dezelfde locatie, namelijk recreatieoord Wilhelm Tell te Oudsbergen.

Het is aan iedere individuele stepper om een eigen planning en keuze te maken om 1,2,3 of alle 4 de lussen te steppen tussen 7u ’s morgens en 20u ’s avonds. Het totaal aantal km van de verschillende lussen kan jaarlijks variëren en is voor 2024 vastgelegd op 150km.

Alhoewel dus iedere stepper zijn eigen planning opmaakt zullen we als organisatie telkens starturen suggereren voor diégenen die in groep wensen te steppen.

Daarnaast voorzien we ook een vrijblijvende ‘stepperstafel’ in de taverne tijdens het middaguur. Hier kan aan een billijke prijs een broodje, spaghetti,…  gegeten worden in gezelschap van  andere steppers.

Stepclub Oudsbergen biedt voor deze gelegenheid een gratis frisdrank aan voor de ingeschreven steppers!

Kortom, dé unieke kans om nieuwe stepvrienden te ontmoeten.

Last but not least nodigt iedere lus van Klaverstep uit tot een unieke kennismaking met het landelijke, toeristische en bedrijvige Oudsbergen dat gesitueerd is in het Nationaal Park Hoge Kempen, onze Limburgse trots, en waar het hippisch centrum Sentower een absolute hotspot is in de internationale paardenwereld.

De 4 lussen van Klaverstep Oudsbergen 2024

Op Kamp (WEST) (50,3 km)

Deze route loopt volledig over het verharde fietsknooppuntennetwerk rondom het militaire domein Houthalen-Helchteren.
Een zeer afwisselend traject langs bossen, velden en dorpskernen met een aantal bekende POI’s waaronder het vengebied ‘De Ruiterskuilen’, Camping ‘De Binnenvaart’, domein ‘Kelchterhoef’ en vlakbij voetbalclub ‘KRC Genk’.

 

De Oudsberg (NOORD) (22,9 km)

Deze route loopt volledig over een verhard fietsknooppuntennetwerk waarbij de grootste Belgische zandduin ‘De Oudsberg’, deel van natuurdomein ‘Duinengordel’, centraal staat.
Het belooft dus een vrij bosrijke trip te worden waaronder een lang stuk over de historische Geuzenbaan. Verder ligt de dorpskern van Opglabbeek, deelgemeente van Oudsbergen, midden in deze lus.

 

Ons mijnverleden (ZUID-WEST) (29,5 km)

Ook hier steppen we op het verharde fietsknooppuntennetwerk en het start-, zowel als het aankomsttraject verlopen langsheen eenzelfde bosrijk traject.

Na dit gemeenschappelijke traject, vlakbij het vliegveld van Zwartberg, steppen we in een lus rondom een gebied dat continu herinnert aan ons mijnverleden. De 2 grote schachtbokken van de mijnsite ‘C-mine’ op het terrein van de steenkoolmijn van Zwartberg zijn een welbekende toeristische attractie die van ver zichtbaar is.

De Maasgrens met Nederland (OOST) (47,9 km)

Dit is de enige lus die weliswaar niét volledig het fietsknooppuntennetwerk volgt, maar die wel volledig verhard is.
Tevens kent deze route ook de meest hoogtemeters vanwege de dwarsing van het Kempisch plateau naar de Maasvlakte en omgekeerd.
Zowel veel bos als de prachtige panorama’s van de Maasvlakte typeren deze trip die je tevens langs beide oevers van de Maas leidt.
Bekendste POI’s van deze route zijn Camping ‘Zavelbos’, ‘Terhills’ resort, Maasmechelen outlet village en toegangspoort Terhills naar het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Tips

 • Het is een absolute aanrader om reeds op zaterdag te arriveren en te overnachten op 5***** Recreatieoord Wilhelm Tell. Zo maak je d’r gelijk een gezellig weekendtripje van..!
  https://www.limburgcampings.be/wilhelm-tell/
 • Via reservatie bij e-bike2rent Oudsbergen kan je een extra step ofwel een e-bike reserveren als je ons fietsparadijs nog verder wenst te verkennen. Van zaakvoerder Miguel krijg je deskundig advies over de verschillende tripmogelijkheden, bezienswaardigheden of horecaplaatsen.
  https://e-bike2rent.be/
 • Schrijf je in op de Facebookgroep van Stepclub Oudsbergen en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van de énige, de kleinste en de gezelligste stepclub van België!  We heten je alvast van harte welkom!
  https://www.facebook.com/groups/stepcluboudsbergen

 

Praktisch

 • Aanmelden kan via opgave familienaam, achternaam, woonplaats en mobiel telefoon-nr naar info@stepcluboudsbergen.be 
  Daarna word je toegevoegd aan een WhatsApp groep waarin verdere info kan gedeeld worden.
 • De deelnamekost voor ‘Klaverstep Oudsbergen 2024’ bedraagt € 5 pp voor niet-leden van Stepcub Oudsbergen. Dit bedrag kan overgemaakt worden op reknr BE73 7330 5939 6160 van Stepclub Oudsbergen met vermelding van de naam of namen indien meerdere.
 • Tijdens het middagmoment aan de stepperstafel heb je als betalende deelnemer recht op een gratis frisdrank!
 • Eind mei worden volgende gegevens beschikbaar gesteld via de WhatsAppgroep van de deelnemers.
  • De route gpx-bestanden van de 4 klaverlussen
  • De vrijblijvende starturen voor kandidaat groepsteppers.
  • Hapjeskeuzes voor de kandidaten die wensen plaats te nemen aan de stepperstafel voor een kleine middaghap.
 • Nog vragen? info@stepcluboudsbergen.be

Organisatie

Evenement gegevens

zondag 02 juni, 2024

Tijd: 07:00 -

20:00 uur

Kosten: €5

Locatie

Recreatieoord Wilhelm Tell, Hoeverweg 87, 3660 Oudsbergen, België