Home » Stepkalender » Bronst Safari Steppen

Stepkalender

Bronst Safari Steppen

Luisteren naar burlende herten en misschien zie je er een

Tijdens de bronst organiseren we een tweetal excursies. We gaan op zoek naar en luisteren naar de bronst van het edelhert.

Vlak voor de bronsttijd, die ieder jaar plaats heeft in september, wordt alles anders. De mannetjes verlaten hun roedel en trekken er alleen op uit. Dat ze zich anders gaan gedragen heeft te maken met een veranderende hormoonhuishouding. De testosteron die door hun lijf giert, maakt dat ze ook uiterlijk veranderen. Ze worden gespierder en rondom de hals vormen zich langere haren. De dan solitair (alleen) levende herten gaan op zoek naar vrouwtjes. Daarbij proberen ze concurrenten te imponeren met een soort gebrul: het burlen. Je zou het kunnen omschrijven als iets dat tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in zit. Soms komt het tussen twee herten tot een gevecht en dan is het hard tegen hard. Hoe groter de harem die een hert weet te verwerven, hoe mee nageslacht hij het jaar erop krijgt. De kalfjes worden eind mei, begin juni geboren

We maken tijdens de tocht gebruik van een warmtebeeldcamera.

Dat wil ik ook!!

De afstand van de tocht bedraagt ongeveer 25 km. Met diverse rust / luister momenten. Er bestaat de mogelijkheid om een step te huren voor € 10,00.  Maximaal 10 deelnemers per Bronst Safari.

De tocht worden gehouden op: vrijdag 29 september en 6 oktober. Kosten € 10 incl herten biertje🍺.

Om het geluk zoveel mogelijk naar onze hand te zetten de volgende tips: Voorkom ritselende kleding en gebruik vooraf geen parfums.

HELM VERPLICHT EN DRAAG ZORG VOOR VERLICHTING OP DE STEP

Aanmelden of vragen neem contact met ons op via: Start2step@outlook.com.

Aanmelden voor donderdag 28 september / donderdag 5 okt 12.00 uur

Organisatie

Evenement gegevens

vrijdag 29 september, 2023

Tijd: 19.00 -

21.30

Kosten: €10,00

Locatie

Recreatiecentrum De Pelikaan, Russulalaan 36, 3852 ZK, Ermelo