Home » Stepinfo » Step kiezen

Stepinfo

Step kiezen

door | dec 17, 2022 | Stepinfo

De eerste keuze van het type step hangt af van je bedoeling met de step. Kies een step die prettig aanvoelt, je kan kiezen uit een stalen of aluminium frame, met een ‘groot’ of een kleiner achterwiel. Steppers die veel kilometers willen maken kiezen vaak voor een step met 2×28 inch wielen en een licht frame.
Tegenwoordig zijn er veel verschillende banden te koop. Ook voor de step is er dus heel veel keuze. Je kunt kiezen voor racebanden, die snel en soepel over de verharde weg bewegen. Met bredere banden op je step heb je een meer all-round step die ook goed over gravelpaden rijdt.
Crossers die de mountainbikeroutes op willen zoeken, kiezen een robuuste step met dikke banden. Wil je met de hond steppen, dan kan vering in de step soms fijn zijn.

Er zijn meerdere winkels in Nederland waar steps worden aangeboden. Er is veel keus in merken en types.
De meeste stepteams laten je graag zien met welke steps zij rijden en waarom. Vaak mag je ook wel even een stukje rijden om een step uit te proberen.
Zoek een team bij jou in de buurt op en vraag hen het stephemd van het lijf.

Let bij aanschaf verder op:

  • De belastbaarheid van de constructie. Een step heeft een bepaald maximaal toelaatbaar gewicht van meestal 120 kg.
  • De hoogte van het voetenplankje. Een hoge voetplank kost meer energie, maar heeft toch de voorkeur op onverhard terrein. Een lage voetplank is het prettigst bij steptochten over de normale weg. Bij de meeste steps is de hoogte van de voetplank te verstellen. Kijk altijd of de hoogte van de plank geschikt is voor je bedoeling.
  • De verstelbaarheid van het stuur. De hoogte van een stuur kan bij de meeste steps aangepast worden. Probeer zelf uit wat voor jou de prettigste hoogte is.
  • Test meerdere typen en merken steps uit. Je staat vele uren in het jaar op het plankje en daarom moet de step prettig aanvoelen.

Recente berichten

Categorieën