Home » Stepinfo » Kleding

Stepinfo

Kleding

door | dec 5, 2022 | Stepinfo

Als je aan het steppen bent geslagen is het zeker verstandig om je kleding daarop aan te passen. Over het algemeen kiezen steppers voor hardloop- of wielren sportkleding.

Schoenen
Het is verstandig om goede sportschoenen aan te schaffen voor het steppen. Dagelijkse schoenen slijten te snel en hebben geen of weinig demping. Een hardloopschoen is het beste type sportschoen voor steppers. Let er bij het kopen op dat de schoen ruimte heeft bij de tenen en dat de schoen voldoende demping heeft. Step je meestal op harde wegen dan is weinig profiel in de zool voldoende. Op bosgrond heb je meer profiel nodig voor een stevige afzet.
De lussen van je veters blijven gemakkelijk achter de snelspanner hangen. Stop daarom de lussen van je veters onder de andere veters.

Sokken
Ons advies is te kiezen voor sportsokken voor hardlopers of wielrenners. Eventueel zijn ook compressiekousen geschikt om tijdens langere steptochten te dragen. Deze sokken zorgen voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Broek
Net als bij de meeste sporten is dagelijkse kleding niet geschikt voor dragen tijdens het sporten. Veel steppers kiezen er voor om te steppen in een (strakke) hardloopbroek of in een joggingbroek. Let er wel op dat eventueel loshangende broekspijpen niet blijven hangen achter uitsteeksels op je step (bijvoorbeeld snelspanner of rem).

Shirt
Afhankelijk van de temperatuur kun je ook qua shirt het beste kijken op de hardloop- of wielerafdeling van de sportwinkel. Hardloopshirts dragen vaak iets losser om het lichaam waar wielershirts vaak nauwsluitend zijn. Ook hebben wielershirts vaak gemakkelijke zakjes op de rug om bijvoorbeeld een telefoon, huissleutels of bandenplaksetje op te bergen.

Soms dragen steppers onder hun sportkleding nog een ondershirt. Deze shirts zijn gemaakt om vocht snel af te voeren en je lichaam op temperatuur te houden.

Handschoenen
Veel steppers dragen tijdens het steppen wielrenhandschoenen. Behalve dat ze zorgen voor demping en greep op het stuur beschermen ze je handpalmen tegen schaafwonden bij een valpartij. Er zijn winter en zomer varianten van de wielrenhandschoenen.

Bril
Het is niet alleen een mode-item maar ook ontzettend praktisch. Er zijn weinig dingen zo vervelend als vliegjes of straatvuil in je ogen tijdens een steptocht.

Helm
Zelfs als je als stepper niet van plan bent om op topsnelheid rond te rijden adviseren we je om een fietshelm te dragen. Ook als je buiten je eigen schuld in een valpartij terecht komt biedt de helm bescherming. Georganiseerde toertochten met meerdere steppers stellen vaak een helm verplicht. Dit komt omdat het risico toeneemt op valpartijen wanneer je in een groep of dicht op elkaar stept.

Recente berichten

Categorieën