Home » Stepinfo » Kleding

Stepinfo

Kleding

door | mei 11, 2024 | Stepinfo

Als je aan het steppen bent geslagen is het zeker verstandig om je kleding daarop aan te passen. Over het algemeen kiezen steppers voor hardloop- of wielren- sportkleding. Deze kleding sluit nauw om het lichaam en hebben een prettig pascomfort.

Schoenen
Het is verstandig om goede sportschoenen aan te schaffen voor het steppen. Dagelijkse schoenen slijten te snel en hebben geen of weinig demping. Een hardloopschoen is het beste type sportschoen voor steppers. Let er bij het kopen van schoenen op dat de schoen niet te nauw zit en dat de schoen voldoende demping heeft.
De lussen van je veters blijven gemakkelijk achter de snelspanner hangen. Stop daarom de lussen van je veters onder de andere veters.

Sokken
ons advies is te kiezen voor sportsokken voor hardlopers of wielrenners. Eventueel zijn ook compressiekousen geschikt om tijdens langere steptochten te dragen. Deze sokken zorgen voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Broek
Net als bij de meeste sporten is dagelijkse kleding niet geschikt voor dragen tijdens het sporten. Veel steppers kiezen er voor om te steppen in een (strakke) hardloopbroek of in een joggingbroek. Nauwsluitende broekpijpen blijven niet hangen achter uitsteeksels op je step, zoals de snelspanner of de rem.

Shirt
Afhankelijk van de temperatuur kun je ook qua shirt het beste kijken op de hardloop- of wielerafdeling van de sportwinkel. Hardloopshirts dragen vaak iets losser om het lichaam waar wielershirts vaak nauwsluitend zijn. Ook hebben wielershirts vaak gemakkelijke zakjes op de rug om bijvoorbeeld een telefoon, huissleutels of bandenplaksetje op te bergen.

Soms dragen steppers onder hun sportkleding nog een ondershirt. Deze shirts zijn gemaakt om vocht snel af te voeren en je lichaam op temperatuur te houden.

Handschoenen
Veel steppers dragen tijdens het steppen wielrenhandschoenen. Behalve dat ze zorgen voor demping en grip op het stuur beschermen ze je handpalmen tegen schaafwonden bij een valpartij.

Bril
Het is niet alleen een mode-item maar ook ontzettend praktisch. Er zijn weinig dingen zo vervelend als vliegjes of straatvuil in je ogen tijdens een steptocht.

Helm
Zelfs als je als stepper niet van plan bent om op topsnelheid rond te rijden adviseren we je om een helm te dragen. Bij een valpartij biedt de helm echt bescherming. Dat gebeurt soms ook op een rechte weg met lage snelheid.

Recente berichten

Categorieën