Home » Stepblog » 1e Winterserie Steptocht – BrabantsBont

Stepblog

1e Winterserie Steptocht – BrabantsBont

door | nov 18, 2023 | Stepblog

Zaterdagmorgen 11-11-2023, in alle vroegte al op weg naar Sporthal de Slagen in Waalwijk. Onderweg kom ik de eerste carnavalsvierders al tegen. Zij staan in vol ornaat te wachten bij de bushalte om op tijd te zijn voor de start van het carnavalsfeest, wat nu al losbarst op 11-11 om 11:11   Het zal een drukke dag worden met ruim 100.000 man in Oeteldonk.

Aangekomen bij de Sporthal is daar de eerste uitdaging…. Het is druk, erg druk en bijna geen parkeerplekje te vinden. Afijn, positief denkend ga ik er maar van uit dat er veel mensen komen sporten en dat is prima toch? Of er zijn gewoon heul veul fans van het steppen die ons komen aanmoedigen (wishful thinking). Het blijkt een NK twirling in de Sporthal. Het krioelt van de kinderen in zoetroze pakjes, geschminkt en wel met strakke haren in een knotje.

Ze kijken allemaal verwonderd of bewonderend naar die vreemde grote Footbike die daar de Sporthal binnenkomt en meneer met helm en sportkleding. Al vrij snel volgen er meer steppers en samen drinken we een kop koffie in afwachting van het startsein voor de 1e Winterserie Steptocht van Stepteam Brabantsbont. We zijn deze keer met 10 personen. Het blijft geweldig om te zien dat zo veel steppers uit heel het land naar het mooie Brabant komen voor een leuke tocht en vooral gezelligheid en de gastvrijheid. Men komt zelfs uit Zwolle, Soest, Westland, Maassluis, Veldhoven, Oudenbosch…

Jawel, precies 10 seconden over 10 geeft John het startsein om te vertrekken en gaan we op weg voor een mooie tocht van ongeveer 42,5 kilometers. Gijs heeft wederom een fraaie route uitgezet, waarvoor dank.

Vanaf Sprang-Capelle reden we langs Kaatsheuvel door de natuur richting ‘s-Gravenmoer om vervolgens mooi stuk langs het riviertje De Donge te rijden en weer terug. Wel flink wat wind in het begin, maar wat een fantastisch mooi weer getroffen! Na een heel lang stuk langs De Donge rijden we tot aan de A27 en keren dan om , heerlijk voor de wind richting Raamsdonk.

Dan is het nog maar een klein stukje naar Waspik alwaar we opsteken bij Cafe-Restaurant Hieris, een van de trouwe sponsoren van Stepteam Brabantsbont. We worden hartelijk ontvangen en genieten van een drankje vooraf, heerllijke Hotse Pot Soep met brood en nog een drankje toe. Dank voor de gastvrijheid en zeer goede zorgen!

Met een volle buik en vol goede moed gaan we op weg om de laatste kilometers ook nog weg te tikken, maar dt komt zeker goed. De sfeer is namelijk prima en we hebben geluk deze dag met prachtig weer, gezellige mensen en geen enkele storing of lekke band.

Na afloop genieten we samen nog na, worden contacten uitgewisseld en drinken we er nog een op weer een mooie tocht samen.

Hopelijk tot ziens bij onze volgende 2e Winterserie Steptocht op 16 december 2023. Deze start laat in de middag vanwege de lichtjestocht in het donker. Meld je alvast aan via onze website (klik hier).

Recente berichten

Categorieën