Home » Stepblog » Steppen in Amersfoort stept Elfstedentocht

Stepblog

Steppen in Amersfoort stept Elfstedentocht

door | jan 16, 2023 | Stepblog

Ik heb samen Annemarie en Roosmarijn de 160 km van de Elfstedentocht gestept. Een geweldige dag, eentje om nooit te vergeten, ben supertrots op ons. Deze is al dè tocht van 2023 genoemd. Gestart met 20 steppers, waarvan een deel de 205 gestept heeft, chapeau! Een dag om nooit te vergeten!

De eerste 100 km was het flink bikkelen met windkracht 5-6. Het onderste stuk naar Stavoren zelfs windkracht 7 met uitschieters naar 9. We hebben hele stukken schuin in de wind gehangen op de step leunend/ hard werkend tegen de wind. Op de dijk langs het IJsselmeer hebben we er ook flink tegen aan gehangen.

Wat een belevenis! Stiekem heb ik er wel van genoten, ondanks dat het hard werken was. De regen/ hagel bui die we van opzij mochten ontvangen was wat minder…. Gelukkig hebben we van Stavoren ook grote stukken van wind mee mogen genieten! Op je step staan en zonder wat te doen en dan 28-30 km per uur halen heb ik nog nooit meegemaakt, fantastisch was het!

Recente berichten

 • Voeding bij duursport
  Voor het sporten moet je eten en drinken. Voor de start bereid je je voor, maar tijdens de tocht moet er van alles aangevuld worden om de hongerklop en uitdroging te voor­komen. Hier zetten we uiteen wat je kan eten en drinken om optimaal te presteren.
 • 1e Winterserie Steptocht – BrabantsBont
  We kijken weer terug op een fantastisch mooie tocht door het Brabantse landschap. Heerlijk weer en mooie groep met leuke en gezellige mensen. Lees het uitgebreide verslag.
 • Steptechniek
  Bij vrijwel alle sporten speelt techniek in meer of mindere […]
 • 1e nieuwsbrief Landelijke Trainingsdagen
  Welkom op de landelijke trainingsdagen van de Stepbond.We zijn blij […]
 • Landelijke Trainingsdagen
  Beste steppers, Hoe mooi is het om met een grote […]

Categorieën