Home » Stepblog » De Vuelta Holanda Utrecht op de Step (100 km)

Stepblog

De Vuelta Holanda Utrecht op de Step (100 km)

door | sep 3, 2023 | Stepblog

Utrecht – 27 augustus 2023,

Het is lekker vroeg op de zondagochtend, als ik samen met Bram op weg ben naar Utrecht West voor de start van de Vuelta Utrecht 100 km tocht op de step. We starten daar om 9:15 samen met Pleunie Ernest die ook gaat steppen en Arend Witvliet & Teun Uijttenbroek die met ons mee fietsen.

We vinden elkaar al snel in de parkeergarage onder het Brusselplein in Leidsche Rijn Utrecht.
De organisatie van deze fietstocht is top geregeld en in no-time hebben we onze startnummers en Bram een fraai Vuelta shirt te pakken. De tocht is prima uitgepijld en onder bewonderende kreten van de vele wielrenners gaan we op weg .

Het wordt een prachtige tocht met vele mooie stukken om te rijden. Helaas krijgen we na een paar uur wel een lekke band, en precies op dat moment valt ook een flinke onweersbui met wolkbreuk op ons. Afijn, na diverse pogingen lukt het uiteindelijk om het lek te dichten en de band weer op spanning te krijgen.

De sfeer blijft prima en het tempo is aangenaam. Bram moet wat energie kwijt, hij sluit af en toe aan achter een paar minder snelle wielrenners en wacht dan even later weer op ons terwijl hij foto’s of een filmpje maakt.

In totaal worden we 3 of 4 keer flink nat, maar ondanks de regen hebben we een fantastisch mooie tocht gereden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Na afloop nog een heerlijke kop koffie gedronken bij espressobar Doppio (aanrader) en gaan we weer op huis aan voor een lekkere warme douche.

Tot de volgende Vuelta, misschien volgend jaar met Ron in Breda?

Groet, Paul

Recente berichten

Categorieën