Home » Stepblog » De eerste Pannenkoeckerstocht op de Footbike!

Stepblog

De eerste Pannenkoeckerstocht op de Footbike!

door | sep 23, 2023 | Stepblog

Pannenkoeckerstocht 2023

Het concept is simpel: je start bij een pannenkoekenhuis, je stept met een groepje stepvrienden een leuk rondje van 42 km en na afloop ga je gezellig samen een pannenkoek eten.

Zondag 17 september 2023 was het dan zover. De weersverwachtingen waren goed maar de dag begon met wat gespetter. Gelukkig werd het al snel droog. We verzamelden bij pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout waar we rond 10 uur met 22 enthousiaste steppers en fietsers vertrokken. Via de bossen bij Oosterhout en de Oosterheide ging het richting het Cadettenkamp bij Breda, zo genoemd omdat hier vroeger de cadetten van de KMA trainden. Hier hebben we een korte drinkpauze gehad.

Vandaar ging via Teteringen en Breda-noord naar de Vuchtpolder. Helaas hebben we hier na 15 kilometer de eerste lekke band. Na een korte onderbreking gaat het verder via de Hartel tussen Terheijden en Breda. Hier ligt de Spinola-schans, een overblijfsel uit de 80-jarige Oorlog. En helaas hebben we weer een lekke band. Na een korte onderbreking dan weer verder naar de Haagse Beemden in Breda waar we bij de Asterdhoeve heerlijk hebben genoten van een lekker bakje koffie/thee.

De tocht ging verder door de Hage Beemd om zo bij de opstapplaats van het Markpontje te komen. Omdat er maar 12 passagiers op het pontje kunnen moeten ze wel 2x varen. Bij aankomst in Terheijden wacht ons nog een heerlijke verrassing, krentenbollen.

We gaan beginnen aan het laatste deel van de tocht en vertrekken richting molen ‘de Arend’. Helaas hebben we daar een valpartij met één van de steppers. Gelukkig hebben we een verpleegster bij ons en na het nodige verband en pleisters gaan we weer enthousiast verder.

Via de plas bij Wagenberg en langs Made gaat het weer terug richting Den Hout. Met wat vertraging komen we na 42 km terug bij het Pannenkoekenrestaurant. Onderweg is een aantal deelnemers al richting huis vertrokken maar met 16 hongerige steppers genieten we met een pannenkoek en een drankje nog na van een prachtige, gezellige stepdag.

Iedereen bedankt en graag tot onze volgende tocht.

P.s. Er zijn nog veel meer foto’s gemaakt, deze zijn te vinden in ons foto archief (klik hier).

– John Ligtvoet –

Recente berichten

Categorieën