Home » Stepblog » 9 Kernentocht Barneveld

Stepblog

9 Kernentocht Barneveld

door | okt 16, 2023 | Stepblog

Op 8 oktober 2023 stepten we alweer de 3de editie van deze tocht. De inloop was vanaf 10.00 uur waar de koffie ,thee en appelgebak klaar stonden. Om half 11 vertrokken wij met 6 deelnemers richting het eerste dorp van de gemeente op de route: Kootwijkerbroek.

Helaas moesten we daar afscheid nemen van 1 van onze deelnemers vanwege een lekke band. Deze werd nog wel geplakt maar dat mocht helaas niet helpen dus thuisfront gebeld om met fietsendrager te komen en de step op te halen. Wij reden met zijn vijven verder richting Stroe en over de hei naar Kootwijk. Daar was het eerste rustpunt met koffie, thee en krentenbollen.

Vervolgens gingen we naar Garderen waar Linda en Arnold ons trakteerden op een ijsje, wat we ons goed lieten smaken. Vervolgens gingen we veder naar Voorthuizen en Zwartebroek. Tussen deze 2 plaatsen stond er wederom een rustpunt gepland waar we nogmaals koffie en thee konden krijgen en er was fruit voor wie dat wilde. Door naar Terschuur en via Achterveld naar De Glind waar we via het Melissenpad door gingen naar Barneveld.

Met ca 75 km op de teller hadden we hiermee alle 9 dorpen van de gemeente Barneveld aangedaan. Terug bij het begin punt stonden de Erwtensoep en Groentesoep klaar. Kortom: Een mooie tocht met mooi weer . Volgend jaar zal ik zeker weer een tocht op touw zetten. Maar deze zal dan in het voorjaar zijn en wat breder uit over de Veluwe gaan.


Bert van Harskamp

Recente berichten

 • Voeding bij duursport
  Voor het sporten moet je eten en drinken. Voor de start bereid je je voor, maar tijdens de tocht moet er van alles aangevuld worden om de hongerklop en uitdroging te voor­komen. Hier zetten we uiteen wat je kan eten en drinken om optimaal te presteren.
 • 1e Winterserie Steptocht – BrabantsBont
  We kijken weer terug op een fantastisch mooie tocht door het Brabantse landschap. Heerlijk weer en mooie groep met leuke en gezellige mensen. Lees het uitgebreide verslag.
 • Steptechniek
  Bij vrijwel alle sporten speelt techniek in meer of mindere […]
 • 1e nieuwsbrief Landelijke Trainingsdagen
  Welkom op de landelijke trainingsdagen van de Stepbond.We zijn blij […]
 • Landelijke Trainingsdagen
  Beste steppers, Hoe mooi is het om met een grote […]

Categorieën