Home » Stepblog » 1e trainingsdag StepbondNL

Stepblog

1e trainingsdag StepbondNL

door | dec 28, 2023 | Stepblog

Wat was het geweldig, zaterdag 2 december! Met 32 mensen steppen, trainen en ervaringen delen, samen was het een bijzondere en zeer succesvolle dag.
De organisatie was voor deze 1e landelijke trainingsdag natuurlijk ruim op tijd aanwezig, om de baan te checken (perfect!) de binnenruimte te inspecteren (perfect) en de nieuwe beach-vlaggen op te zetten (cool!) Zo konden alle deelnemers de locatie gemakkelijk vinden. Enkele steppers kwamen op deze frisse ochtend zelfs op de step!
Na een heerlijke kop koffie of thee, met dank aan Geja en Fiona, vertelde Patrick kort wat de bedoeling was. Daarna verleidde Hermien iedereen om kleur te bekennen en ‘over de streep’ te komen.

Enkele eigenschappen waarop we werden verdeeld:
– Ben je jonger of ouder dan 20 / 30 / 40 / 50 ?
– Step je korter of langer dan 5 jaar / 10 jaar / 15 jaar / 25 jaar / 30 jaar?
Bij die laatste optiestond nog 1 stepper aan de ene kant van de ruimte, en de rest allemaal aan de andere kant.
– Wil je het liefst toertochten steppen, of liever wedstrijden rijden?
– Ben je hier met een specifiek doel ja of nee?
– Vind je jezelf trainbaar ja of nee?
Een leuke manier om te zien wat anderen vinden en graag willen!

Iets na tienen werd het toch echt tijd om de jas, muts, helm en handschoenen aan te doen om te gaan steppen. Het was nog steeds erg fris buiten, dus
eerst maar eens meerdere rondes rijden om een beetje op te warmen, en de baan te verkennen. Een mooie brede 400 meter baan. Eenmaal warm gereden was er een basis techniek training, met aandacht voor de zwaai vanuit de heup, de plek van je voet bij de afzet, wanneer en hoe ontspannen, wanneer aanspannen.

In opwarming naar de onderlinge wedstrijd werden er Steigerungen gereden, en een deel van de groep vermaakte zich met een techniekblokje: brede slalom, smalle slalom, noodstop, balans, afstappen en hardlopen met de step aan de hand, scherpe bocht en terug naar de start.
De individuele wedstrijd was een soort ‘nulmeting’. In 4 groepen reed iedereen zo snel mogelijk 5 ronden (1.850 mtr.).
Alle steppers waren enthousiast, en merkten hoe motiverend het is om samen te trainen, en ook hoe je getriggerd wordt om een tandje bij te zetten in zo’n wedstrijdje. Je wilt niet ingehaald worden, of, je wilt juist je voorganger voorbijgaan.

Na deze best zware ochtend was het tijd voor de overheerlijke lunch, met heerlijke soepen en broodjes.

Patrick vertelde meer over de opzet en bedoeling van de trainingsdagen. We hopen deze informatie ook met een filmpje spoedig op de website te zetten. We laten het weten als het er op staat. wil je op de hoogte blijven van de komende trainingsdagen? Stuur dan een mail naar Agnes voor de speciale nieuwsbrief.

Na de lunch en informatie mocht iedereen weer heerlijk gaan steppen. De zon was inmiddels erbij gekomen, en de ergste kou was uit de lucht. Nog steeds geen temperaturen om lang stil te staan, dus snel begonnen met het 2e deel van de training. Eerst 20 minuten een metronoom training, waarbij het de bedoeling is dat je een vast beentempo aanhoudt, het tempo wordt door de metronoom gegeven. 35 / 45 / 55 / 65 slagen per minuut. 35 lijkt heel langzaam, maar is perfect om de plek van je afzet heel goed in de gaten te houden, 65 is al redelijk vlot.

Als afsluiter van deze 1e dag een pittige circuittraining: brede slalom, 2x stukje hardlopen met de step, smalle slalom, noodstop, hinkelen en kikkersprongen.
Zeer zwaar en vermoeiend, maar ook super leuk! De trainers hielden iedereen goed in de gaten, mensen die niet goed kunnen hardlopen, hinkelen of springen werden goede alternatieve trainingsvormen aangeboden, zodat iedereen op eigen niveau echt aan kracht en conditie kon werken.

Na deze 2e training van de dag werd er nog gezellig na gekletst, en vertrok iedereen weer naar haar of zijn woonplaats. Een zeer geslaagde 1e trainingsdag werd in gedachten meegenomen naar huis.

Recente berichten

Categorieën